KSW odsłania kolejne karty gali w Paryżu

Federacja KSW ogłosiła dzisiaj, że na ich 101 gali w Paryżu dojdzie do pojedynku w kategorii półśredniej pomiędzy Romain Debienne a Mikealem Lebout.

Francusko-francuskie starcie na KSW 101

Romain Debienne rywalizuje zawodowo od roku 2017. Do dziś stoczył piętnaście pojedynków, z których dziesięć wygrał. Sześć razy kończył walki przed czasem i za każdym razem robił to nokautując przeciwników. Wywalczył mistrzowskie pasy organizacji Atomic FC i Gladiator Fighting Arena. Doświadczenie zbierał we Francji, Luksemburgu, Belgii, Czechach, Irlandia i USA. W ostatnim czasie rywalizował pod skrzydłami amerykańskich organizacji Bellator oraz Professional Fighters League. 

Mikael Lebout swoją przygodę z profesjonalnym MMA rozpoczął w roku 2011. Na przestrzeni lat zebrał pokaźne doświadczenie w klatkach. Stoczył 38 pojedynków, z których 23 wygrał. Dziesięć razy kończył rywali przed czasem, osiem razy tryumfując przez poddania. Zbierał doświadczenie rywalizując we Francji, Szwajcarii, Szwecji, Finlandii, Anglii, Polsce, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Rosji, Niemczech, Hiszpanii, Irlandii i Szkocji. Bił się dla takich organizacji jak UFC, Ares, Oktagon MMA, Cage Warriors, BAMMA czy M-1.

Karta walk

Walka wieczoru | Main event

Walka o pas kategorii lekkiej | KSW Lightweight Championship Bout

70,3 kg/155 lb: Salahdine Parnasse #C (19-2, 4 KO, 7 Sub) vs. Wilson Varela #2 (12-5, 5 KO, 4 Sub)

Karta główna | Main card

70,3 kg/155 lb: Davy Gallon (21-9-2 1NC, 6 KO, 7 Sub) vs. TBA

70,3 kg/155 lb: Ramzan Jembiev (5-2, 3 KO, 1 Sub) vs. El Hadji Ndiaye (6-2, 1 KO) vs. TBA

83,9 kg/185 lb: Laid Zerhouni #8 (13-9 1NC, 4 KO, 8 Sub)

77,1 kg/170 lb: Romain Debienne (10-5, 6 KO) vs. Mikael Lebout (23-12-2 1NC, 2 KO, 8 Sub)

Informacja prasowa KSW, fot. materiały prasowe

Udostępnij w mediach

Pomysłodawca, redaktor naczelny i wydawca portalu Gladiators. Śledzi sporty walki praktycznie od dziecka, a od niespełna trzech lat również opisuje je jako dziennikarz. Prywatnie lubi horrory, książki prof. Michio Kaku o fizyce kwantowej oraz włoską kuchnię. Zawodowo poza dziennikarstwem zajmuje się również organizacją eventów i marketingiem.

Opublikuj komentarz